MEGLIO SHIELD GYOMORFEKÉLY ELLENI TAKARMÁNY KIEGÉSZÍTŐ 1400gr

MEGLIO SHIELD GYOMORFEKÉLY ELLENI TAKARMÁNY KIEGÉSZÍTŐ 1400gr
49 990 Ft

A termék kimondottan a gyomorfekély kezelésére, kiegészítő kezelésére, megelőzésére, a gyomorműködés támogatására készült, összetevőinek hatékonysága klinikailag bizonyított. A lovak figyelmetlensége, koncentráció képességének hiánya, ingerültsége, türelmetlensége, engedelmesség hiánya, nyugtalansága közvetlenül összeköthető a gyomrukban kialakult különböző fokú fekélyekkel. A Shield egy természetes összetevőkből, állatorvos által kifejleszett termék a gyomorfekély káros hatásainak megszüntetésére, a gyomorsav lekötésére. Összetevőinek hatékonyságát számos kutatás támasztja alá: nyálkahártya védő, gyulladáscsökkentő,
immunserkentő és speciális, gyomorműködést támogató.

Részletek

A lovak egyedi emésztési folyamata, mondhatni sajátossága befolyásolja a közérzetüket (nyugalom, figyelem, kiegyensúlyozottság, erőnlét, terhelhetőség, robbanékonyság, stb.), a munkára való készségüket, engedelmességüket.

A folyamatosan, kis mennyiségben fogyasztott takarmánynak köszönhetően a gyomor folyamatosan „dolgozik”. A gyomorsavak, enzimek folyamatosan termelődnek, így lehetséges az, hogy egy nap elteltével, egy átlag súlyú ló képes 30-35 liter gyomornedvet előállítani. Ez komoly terhelést jelent a gyomor mindkét típusú nyálkahártyájára nézve: a gyomor felső részében található nem-mirigyes nyálkahártyára, ahol a gyomortartalom összekeverése történik, valamint a gyomor alsó részében található mirigyes nyálkahártyára is, ahol gyakorlatilag termelődnek a gyomornedvek (gyomorsav, sósav, pepszin, enzimek).

A fokozott gyomorterhelés első és egyben legsúlyosabb tünete a gyomorfekély. Ez megjelenhet a gyomor mindkét részében: úgy a fenti mirigy mentes-, mint az alsó, mirigyes zónában. Ha az alsó, mirigyes nyálkahártyán alakulnak ki a különböző terjedésű fekélyek, a legtöbb esetben más megközelítés szükséges a kezelésükben, mint az egyszerű pufferolás, gyomorsav semlegesítés. Ilyen esetekben szükséges az olyan anyagok hatása, amelyek képesek védő bevonatokat képezni a nyálkahártyán, illetve a szisztematikus gyulladáscsökkentőkre.

A SHIELD receptúrájának összeállításánál, három hatásmechanizmusú alapanyag került felhasználásra:
1. egy erőteljes nyálkahártya védő, támogató, a szervezetben is megtalálható poliszacharid természetes anyag: a HYALURONSAV. A hyaluronsav rendkívül jó vízmegkötő képességgel rendelkezik, hozzájárul a gyomor és béltraktus egészséges anyagcsere folyamataihoz, támogatja az immunrendszert.
2. egy erőteljes immunserkentő és bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bíró természetes anyag: a YEAST BÉTA-GLÜKÁN. Megerősíti a természetes immunvédelmet, fokozza a szervezet védekező képességét, növeli a makrofágok és más immunsejtek aktivitását. Gátolja a gyulladásos molekulák (pl. citokinok) termelődését, fékezve ezáltal a szervezetben a gyulladásos folyamatokat.
3. egy hagyományokra épülő de speciális gyomor működést-, gyomorfekélyt mérséklő-, vérzést csillapító- és gyulladásgátló gyógynövények keveréke: borsmenta levél, orbáncfű, fehér árvacsalán, akácvirág és útifű.

Természetesen a SHIELD összetevőiből sem hiányoznak a megszokott, köztudott és használt azonnali pufferanyagok, amelyek képesek rövid időn belül, bizonyos mértékig enyhíteni a túlzott gyomorsav káros hatásait (savlekötő).

Mint ahogy más komplex funkcionális kiegészítőnknél is, a SHIELD esetében is igaz, hogy a végső, rendkívül hatékony gyomor nyugtató, gyomorfekély enyhítő hatása, a komplex összetevőinek és azok összetett hatásmechanizmusának köszönhető. Ez a pozitív szinergizmus.

Összetétel: yeast béta-glükán, hyaluronsav, sörélesztő, borsmentalevél, orbáncfű, fehér árvacsalán, akácvirág, útifű

Adagolás: a napi adagot abrakhoz keverve ajánlott adni - lovaknak 2*20g/nap, póniknak és 2 év alatti csikóknak 2*10/nap (egy mérőkanál mérete kb. 20 g)

Tárolás: száraz, fénytől védett helyen.


A FEI szabályzata alapján doppingmentes.

Adatok
Cikkszám
100239
Tömeg
1,4 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Egyéb:
Kiszerelés: 1400gr

Kiszállítás: 3 munkanap.